Митков,Жоро се беше постарал да направи трасето така че да има трудни и лесни участъци за всички.Да не мислиш че е лесно да се катери 130 кг. туч по тия пътечки дето ги имаше.И освен това 2-тактовия мотор няма никакви предимства пред 4-тактовия при ендурото, иначе всички щяхме да караме 2 такта.Така че самото каране на 2т маш
ина по ендуро трасе си е достатъчно сложна и това е пределно ясно, не знам защо се оплаквате!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Стара Загора `05
Свий
X
-
Абе я ми обяснете на кой участък от трасето му се вика "Римския път" щото аз хич не съм наясно, а от това което чета във форума имам чувството, че различните хора наричат така различни участъци.
Би трябвало щом е римски път да е някой сравнително равен участък със завои и покрит с камъни???2010 CRF 250 R
Коментар
-
ооооо и аз ама хич не се оплаквам, просто дискутираме нещата, даже много се накефих от цялата работа, като изключим каскадата която направих в неделя малко преди Казанлък, която малко ми помрачи настроението
, някой хора май по се уплашиха отколкото аз
Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09
Коментар
-
а така краси супер са си моторите ни
вярно е че различните мотори различно се карат и всеки си има предпочитания аз например можех и с друг мотор да ида на състезанието но този ми доставя удоволствие да карам и затова го карам
не може всички да сме еднакви нито пък да караме едни и същи мотори а и не всички имат финансовата възможност да го направят то е ясно че всеки иска CRF250X например ,но не всеки може да си го позволи. за мен мотора ми за парите които съм дал за него направо си е супер/м/у другото още не съм ги и дал всичките/ !
точно затова има измислени КЛАСОВЕ и поне аз останах с впечатление че класирането ще е по класове за шампионата но това не се случи а можеше да се направи защото имаше достатъчно участници за всеки клас
Коментар
-
да и аз очакавах да има някакво разделение но уви нямаше. дали по мотори или по карачи дали и по двете може да се дискутира, но според мен трябва да има разделение. а относно моторите съм съгласен че си има мотор за всеки човек. на мен ми доставя удоволстие да карам 125 крос, заради рязкостта звука и лекотата, малко или много това е свързано и със характера и с психиката и с физиката на човека. може би след 10 години няма и да искам да чуя за 2Т крос. но засега определено това е мотора който мога да карам и ми харесва най много.Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09
Коментар
-
Kak може 2 км асфалт да ви се струва много На повечето от другите прояви е имало много повече Примерно на Ком-Емине заради дерета реки резервати или желаещите да бъдат в хотел имаше линкове по 30 км асфалт Аз също много мразя асфалта ама понякога единствената друга алтернатива е хеликоптер
Предпочитам да карам малко по тежък мотор но когато се наложи да вкараш една шеста скорост е по добре отколкото двигателя да тъпче и да се мъчи Някои казват че стартера тежал на трасе може но на баир задавен мотор на които трябва да биеш 30 шута в минута на мене ми тежи повече
От това състезание имам нови наблюдения от Ямаха 2-трак
На стръмната пътека с големите камъни се бях върнал пеш да си търся другарчето :x и когато наи- после доиде го наблюдавах внимателно
Някои от камъните ги качваше все едно бяха шоколадови бонбони други предното предаване така ги забиваше в предпазителя на двигателя че мотора оставаше почти на кантар много гадно е на тоя баир на кантар Това се получаваше поради различният ъгъл на атака спрямо препятствието По правият път с чакъла след сала мотора се държеше феноменално Но веднага след това в наи тесното провиране през малките дръвчета много зле Не става да го наклониш и с гас да поднесеш задницата спрямо пролуката След края на състезането на трипметара максимална скорост за деня показа 132-кмч За съжеление моят партнер като видял дънерите на старта и забравил да нулира дистанцията
и така не разбрахме колко км сме гонили Михаля
Така че универсален мотор няма
Коментар
-
Много си прав за стартера това са най полезните килограми които си заслужава човек да носи по такива места.Миналата година на световното по ендуро един от топ карачите мисля че беше бат Кари Тианен се пробва на едно състезание да бръмне с КТМ-а с свален стартер и акумолатор че да му е по леко за съжаление по едни камъни мотора му на няколко пъти изгасна и докато го запали изгуби толкова време че направо се обесмисли да продължава явно мотора се беше и позадавил но коментатора обясни че повече надали би си позволил такива експерименти на състезание от тогава май и не сам видял да го прави
За асфалта обаче не мога да се съглася Ком Емине е съвсем друг тип състезание за него е нормално да има каране и по асфалт.А и Ком Емине толкова дълго че малко асфалт като процент спрямо останалата част е нищожен
Но за 75км ендуро е прекалено имаите предвид че към ON-роуда спокойно можем да причислими и повечето прави и гладки черни пътища по които се минаваше
Коментар
-
132 км/ч
- да не сме били на супермото а да си мислим, че караме ендуро?
))
Петре, асфалта беше поносимо дълъг, но черните пътища по които даже нямаше и коловози си бяха като асфалт
Не съм бил на Ком-Емине и не знам по какви места се минава. Обикновено с мойто моторче минавам по такива където пеша се минава трудно. Това ме кефи най-много. Иначе по равното всеки може да ръчка газта - нали? Аз лично предпочитам да карам мотора а не да се возя на него.
Абе всеки си ма предпочитания и е съвсем естествено на някой да не му хареса а на друг да му хареса. Щом няма много сърдити хора значи всичко е наред.
Таз ямаха 2-трак защо се мъчите с нея по трасета с твърда настилка? Ако беше няква яка кал или пясък - бива ама по камъните може предната гума да те застреля.
Кажи как се тегли 2-трак за предната гума по стръмно с газ.
2010 CRF 250 R
Коментар
-
Първоначално публикуван от mitkovВижте сега римския път си беше баш оффроуд точно това за което се отива на такива състезания краси може би те е затруднил защото СР-а е малко по рязък от другите 125-ки а и не си тренирал такива пътеки и на мен ми беше малко труден или по скоро ми дожаля за мотора НО това е ендурото и няма как
самия аз може би най се изкефих на този участък
ОБАЧЕ за пътищата не мога да се съглася с изключение на горските такива с дървета по тях гьолове реки и т.н. ТЕ СИ БЯХА СУПЕРР и според мен влизат в понятието ОФФ РОУД
За ПРАВИТЕЕЕ обаче и РАВНИИ пътища ама ВЪОБЩЕ не мога да се съглася че влизат в понятието ОФФ РОУД ТЕ СА СИ БАШШ
ОН РОУД наедно с АСФАЛТА както правилно отбеляза Жоро-ХР-а
За тези които искат да карат по тях отдавна си има ДРУГИ шампионати
тука май се бяхме събрали на ОФФ т.е.изключен
по нашему РОУД
Митков,нали трябва да се придвижим от елемент на елемент.Отделно ако караме само по трудни участъци ще останем без ръце и крака,знаеш като спряха всички след първия ден как се уплакваха не от какво да е ,а именно от умора.
Доколкото 2-такт или 4-такт
,ендурото се кара основно от 4-тактови мотоциклети,и не можем да се сърдим на тия с 4-такт ,че изпреварват събратята си по правите,това е риска на живото предаване
Коментар
-
Никой за нищо не се сърди просто коментираме за да се подобрят нещата .Продължавам да смятам че правите равни и гладки пътища бяха повече от необходимото придвижването от елемент на елемент става по асфалта ДА но времето се спира а тука състезанието си беше и по асфалта ти поне си карал и мотокрос и супермото знаеш че в правилата за супермото има изискване какъв процент да е асвалт и какъв черно мисля че трябва това да се направи и при нас
Коментар
-
относно 2-тактовите може би не знаеш но американският шампионат от много години а и все още се печели от двутактови мотори най вече 250 и 300 кубика сега последно КТМ накараха Майк Лафети да кара ехс 400 но съм чел интервюта и всички казват че ехс300 двутактовия е по добър все още от четиритактовите си събратя
Коментар
-
Гледам също че и Гълабин е писал че 125 двутактовите нямат никакво предимство ,но те имат едно много важно особенно в БГ предимство Ии то е ЦЕНАТА
За да си взема четеритактов мотор в същото състояние като моя трябва да броя поне от 7000лв нагоре даже 7000 е много оптимистична цифра и за да се вместим в нея трябва на митницата някой да си позатвори очите а това напоследък чувам че все по трудно ставало
Та реалната цифричка е всъщтност около 10 000 лв
Щом искаме ендурото да стане по масов спорт не може да не се имат тези неща в предвид
Коментар
-
И защо да няма класове
както Събин предвиди хората с по малки мотори бяха ощетени ,състезания без разделение по класове има но те са от супер екстремния тип състезания като например ШАРК ЕКСТРИЙМ където наистина кубиците нямат значение а е важно само майсторството на участниците но никъде по света няма национален шампионат без разделение по класове
По тази логика можем да кажем например че АТВ-тата нямат предимство пред моторите затова който е решил и си се кефи на атв да участва в едно класиране с моторите
така ли според вас трябва да се случи
ако мен ме кефи да карам атв това ли ще ми кажете -"ами те нямат предимство пред 4-тактовите ендура така че няма що да се сърдиш"
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар